Klimaatscholen 2050

klimaatscholen

Is jouw school al een klimaatschool?

Heeft jouw school een daktuin met grazende geitjes? Of is er een dakterras met een zwembad? Nee? Mooi, dan is er vast nog plaats voor zonnepanelen.

Stel je voor... jouw school stelt haar dak ter beschikking voor zonnepanelen… en verbruikt zo  lokaal geproduceerde groene elektriciteit tegen een goedkoop tarief.

Goed idee natuurlijk, maar wie gaat dat organiseren, installeren, betalen en opvolgen? Wij!

Wij, dat zijn zes lokale energiecoöperaties: Beauvent, Ecopower, Energent, Pajopower, Stroomvloed en ZuidtrAnt.  Na een openbare aanbesteding kregen we de opdracht van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen om een grootschalig zonneproject te realiseren.

Niet minder dan 1500 scholen in Vlaanderen en Brussel komen in aanmerking voor dit project, een gigantisch energie-potentieel. Mogen we ook op jouw rekenen om van dit klimaatinitiatief een schoolvoorbeeld voor andere collectieve zonneprojecten te maken?

Jouw school wordt zónder investering een school die investeert in de toekomst

En er is méér!  Het budget dat vrijkomt door op dit voorstel in te gaan, kan de school gebruiken voor isolatie of voor elke andere meer ingrijpende energierenovatie.  Ook hierbij kan Klimaatscholen 2050 ondersteunen. 

Klimaatscholen 2050 biedt gratis het online platform EnergieID aan zodat jouw school zelf de evolutie van haar energieverbruik kan opvolgen. Want meten is weten en dat is het perfecte vertrekpunt voor onze trajectbegeleiding om jouw school bovendien ook energiezuinig te maken.  De vier studiebureaus van Klimaatscholen 2050 maken graag een kosten-batenanalyse en een offerte op maat.

Wilt je meer weten over Klimaatscholen 2050? Neem een kijkje op www.klimaatscholen2050.be. Wil je samen bekijken wat we precies kunnen betekenen voor jouw school?  Schrijf dan meteen via de website en we nemen snel contact met je op. Voor vragen en meer informatie zijn we steeds bereikbaar op info@klimaatscholen2050.be