Nieuwsbrief Oktober 2017

Ingediend door Administrator op wo, 27/09/2017 - 14:09

Eerste zonnedak gelegd! 

Het is zover! Ons eerste zonnedak is klaar.... Op de gebouwen van De Feniks in het Deurneleitje liggen er 46 zonnepanelen. 

Bedankt aan alle nieuwe en oude coöperanten! Filmpje te bekijken op onze facebookpagina. 
 

eerste zonnedak

Nieuwe projecten op stapel...

Ons eerste zonnedak ligt er nog maar juist en we hebben al meer goed nieuws. ZuidtrAnt is gekozen uit de openbare aanbesteding om een zonnedak te voorzien op het nieuwe zwembad Den Bessem in Mortsel. Onze zonnecellen zullen samen met een WKK installatie zorgen dat zwemmen in de zuidrand kan op hernieuwbare energie! Timing einde 2018. Installatie van 50 kWpiek

Daarnaast heeft het gemeentebestuur van Boechout beslist om met ZuidtrAnt samen te werken voor het plaatsen van een zonnedak op de nieuwe sporthal Sneppenbos en de nieuwe kleuterafdeling van gemeentelijke Jan Frans Willemsschool. Timing: eind 2017- voorjaar 2018. Installaties van elk 10kWpiek.

We lanceren in het voorjaar een nieuwe oproep voor de bestaande aandeelhouders om hierin te investeren. 

zwembad

Woon- en energiebeurs in de zuidrand - 26 november 

De verschillende gemeenten van de zuidrand organiseren samen met Igean en andere partners een informatie en sensibiliseringsmoment rond wonen -en energie. 

Hoe moet je een woning energiezuiniger maken? Hoe begin je eraan? Welke subsidies zijn er nog te krijgen? Wat is benoveren? Wat wil die wooncode nu zeggen? Gezond en levenslang wonen, hoe pak ik dat aan? 

Op deze en nog vele andere vragen krijg je die dag een antwoord. 

Jan De Pauw van Rescoop Vlaanderen komt uit de doeken doen hoe een energiecoöperatie kan bijdragen tot een duurzame toekomst.

Zie flyer bij de nieuwsberichten op de website voor het hele programma

ZuidtrAnt is ook aanwezig met een informatiestand en verzorgt de catering. Tot dan!  

affiche

Inspiratieavond VZW Transitie Zuidtrant - 30 November

In deze tweede inspriratieavond van de vzw Transitie ZuidtrAnt belicht FAIRFIN of onze banken onze centen gebruiken voor wat wij als maatschappij nodig hebben. 

Wat kan je zelf doen? Zijn er alternatieven? 

Zie flyer bij de nieuwsberichten op de website voor het hele programma.

affiche