Nieuwsbrief maart 2018

Ingediend door Administrator op vr, 23/03/2018 - 09:01

Met hoeveel? 

Ondertussen zijn we al met meer dan 400 coöperanten. En we blijven groeien!  Dit wil zeggen dat we ondertussen al bij de grotere broertjes horen in het coöperatief energielandschap. En dat na 2 jaar....Bedankt iedereen voor het vertrouwen!

400

Klimaatscholen 2050

De scholen van het katholieke net in Vlaanderen kunnen beroep doen op een aantal energiecoöperaties voor het plaatsen van zonnedaken. ZuidtrAnt bekijkt momenteel voor 25 scholen de haalbaarheid tot het plaatsen van een zonnedak. Hier komt heel wat bij kijken. Oriëntatie van de daken, ouderdom van de dakbedekking, isolatie van het dak, verbruik op piekmomenten, verbruik in de zomer,.... Van Kalmthout tot Bornem, voor dit project verruimen we ons werkgebied een beetje.

klimaatscholen

En morgen...?

Filmvoorstelling Demain: WOE 28 maart, Marc Liebrechtcentrum Mortsel. Film start stipt om 20u. Kleine bijdrage

Wat als oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen de beste manier is om de ecologische, economische en sociale crisis op te lossen? Cyril Dion en Mélanie Laurent vertrokken samen met een vierkoppig team naar tien verschillende landen om te begrijpen wat deze catastrofe uitgelokt heeft en vooral hoe ze vermeden kan worden. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien...Wat je zelf kan doen om de wereld van morgen te verbeteren. Kom mee inspiratie opdoen. 

Demain

Samen renoveren zonder zorgen? Het kan!

ZuidtrAnt is erkende benovatiecoach van Eandis. Dit wil zeggen dat wij particulieren mogen begeleiden in hun energetische verbouwingen en hiervoor van Eandis een vergoeding krijgen. Dit onder voorwaarde van 10 deelnemers per gemeente. Hoe werken wij?

- Onze specialist komt ter plaatse een uitgebreide renovatieaudit uitvoeren. Heel je woning wordt gescreend en opgemeten. In deze audit staat een stappenplan, een inschatting van renovatiekosten, een beschrijving van de aanbevolen maatregelen,... Voor dit werk vragen we wel een vergoeding van 450 EUR excl BTW. Voor een appartementsblok die gezamenlijk wil renoveren rekenen we ongeveer 100 EUR excl BTW per wooneenheid.  

- Wil je een maatregel gaan uitvoeren? Geen zorgen, wij zorgen voor een bestek, contacteren aannemers, bestuderen offertes, vullen deze aan en geven advies. Jij tekent uiteindelijk een contract met een aannemer. Meestal zijn de prijzen zeer competitief omdat we in groep een prijsvraag doen. Zo verdien je die kosten van de audit snel terug. 

- De aannemer komt de werken uitvoeren en wij controleren en doen de werfopvolging. Iets niet goed afgewerkt? Een foutje dat je zelf nooit zou opmerken?  Geen nood, wij contacteren de aannemer en vragen dit recht te zetten. 

- Alles klaar? Wij vragen je energiepremie aan bij Eandis en krijgen zo onze vergoeding voor deze begeleiding van Eandis. 

In Kontich en Mortsel zitten we bijna aan 10 deelnemers. In Berchem begeleiden we een groot appartementsgebouw in de Karel Oomsstraat bij de gezamenlijke vervanging van hun buitenschrijnwerk. Ook in Edegem deden we een aanbod. 
Wil jij ook een energiezuinige woning? Wil jij zonder zorgen renoveren? contacteer:  renovatie@zuidtrant.be

 

benovatie

Eerste Algemene Vergadering : 19 mei om 14u in Kaleidoscoop Mortsel

Wil jij weten waar we mee bezig zijn en eens kennis maken? Hoe zit het met de centen? Kunnen we een dividend uitkeren? Graag nodigen we al onze coöperanten uit op de eerste Algemene Vergadering op 19 mei. Jullie krijgen later nog uitgebreide info, schrijf alvast de datum in je agenda.  

Help!!!!

Zoals jullie kunnen lezen, zijn we hard aan het werk. Een paar van onze vrijwillige specialisten doen overuren.... Daarvoor zijn we altijd op zoek naar mensen die zich mee willen inzetten. Ervaring met zonnepanelen, boekhouding, communicatie, subsidies,.... iedereen welkom! Interesse? contact: info@zuidtrAnt.be