Doe mee: word coöperant

ZuidtrAnt is een coöperatie die duurzame energie produceert, voornamelijk uit zonnepanelen. We produceren 100% groene stroom, beheerd door de burger.
Daarnaast leggen we onze focus ook op duurzame investeringen: duurzaam renoveren, energiezuinig op school, …

Om coöperant te worden, koop je één of twee aandelen van €100. (*)

Dat levert enkele voordelen:

  • Je investeert in een duurzame toekomst;
  • We worden als samenleving minder afhankelijk van fossiele buitenlandse energie;
  • Je kan mee het beleid van de coöperatie bepalen op de algemene vergadering;
  • Je deelt mee in de winst, zodra de coöperatie dividend uitbetaalt.

Investeren in ZuidtrAnt is ook sociaal investeren: een deel van onze winst zetten we in voor sociale projecten, zodat we niemand uitsluiten om te kunnen profiteren van duurzame energie. Dit wordt beslist in onze jaarlijkse algemene vergadering. 

Momenteel zijn al meer dan 500 mensen coöperant bij ZuidtrAnt. Met het opgehaalde kapitaal financieren we projecten in de zuidrand.
Zo hebben we al enkele zonnestroom-installaties gerealiseerd, zoals de installatie van 50 kWp op het zwembad Den Bessem te Mortsel. Een aantal projecten zijn in realisatie in Boechout en in Lint en nieuwe projecten dienen zich aan.  Ook op gebied van scholen en van energie-renovaties hebben we projecten afgerond en op stapel.
We groeien volop en daarbij kunnen we jouw hulp gebruiken!

Wil je mee investeren? Lees dan zeker onze info-folder. Vul daarna het onlineformulier in.

ZuidtrAnt is ook steeds op zoek naar coöperanten die zich, samen met ons, willen inzetten voor een betere wereld. Dit kan door tijd en jouw talenten te investeren in onze communicatie-werkgroep, bij IT, bij de werkgroep scholen, of de werkgroep PV.  Weet je van aanpakken, zoek je een zinvolle manier om je vrije tijd te spenderen, stuur dan een bericht naar info@zuidtrant.be en we bekijken graag samen met jou waar je jouw steentje kan bijdragen! 

Foto van onze pas gerealiseerde installatie met zonnepanelen op het zwembad Den Bessem te Mortsel. Het totaal vermogen is 50kWp. 

Foto van onze gerealiseerde installatie met zonnepanelen op het zwembad Den Bessem te Mortsel. Het totaal vermogen is 50kWp.

 

 

 

 

 

 

 

(*) Een coöperant kan in totaal maximum voor 5 000 € aan aandelen verwerven.
     Per periode van 12 opeenvolgende maanden kan er maximum voor 500 000 € aan aandelen verkocht worden.

Lees zeker onze info-folder.